Количка

0 артикула

Вижте всички статии

Да облечем детето за пролетта

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Първите намигания на пролетта са един от критичните моменти в годината по отношение на детския гардероб. Въпреки че децата уж задържат растежа през студените месеци заради липсата на слънце и богата на витамини храна, изведнъж се оказва, че спешно трябва да се ходи на пазар.

 

Клиновете и панталоните, които през септември са били точно по мярка, сега видимо късеят. Ръкавите на по-тънките блузи и суичъри магически са се изместили над китките. Преходното яке е отесняло, главата не се побира в тънката шапка, а пръстите опират в бомбетата на леките обувки. Към тениските дори е целесъобразно да не се поглежда, защото като нищо всичките ще трябва да се подаряват на приятелско дете и братовчед.

 

За да не се превърне подготовката на детето за пролетта в хаос, винаги е добре да си направите стройна организация. Тя отнема не повече от няколко часа, но след нея картинката в гардероба е далеч по-ясна и лесна за разбиране.

 

Първо, ревизирайте наличностите вкъщи. Прегледайте дрехите от предишния преходен сезон и вижте кои от тях са безвъзвратно омалели, с кои може да влезете в пролетта, но ще се носят в първите седмици, както и тези, които през есента са били големи, но сега ще са точно по мярка. След като направите това, ги разделете в пликове. Тези, които са израснати, отделете за следващото дете, за подаряване, за даряване или за изхвърляне според това в какво състояние са.

 

Не забравяйте да видите и какво е положението с бельото и по-специално чорапите. При тях промяната в дебелината и дължината се случва буквално за една нощ и с няколко градуса отвън разлика, така че е добре да сте подготвени.

 

Второ, направете си списък с необходимото. Добре е в него да предвидите по един чифт бельо за всеки ден от седмицата, комплект от лека блуза с дълъг ръкав и долна дрешка в зависимост от пола на детето. Ще ви трябват и 2-3 тънки суичъра в комплект с тениски с къс ръкав, за да обезпечите игрите на открито, както и поне един анцуг. Момиченцата ще имат нужда от поне една-две ежедневни роклички, което значи и също толкова чорапогащници. Добре е да предвидите и дрешка за специален повод като рокля или комплект от панталон и риза, защото детските рождени дни и семейните празници са събития, на които красотата е на първо място.

 

Преходното яке, което е по-тънко от зимното и по-дебело от ветровката, е практично и удобно. Добре е да е от непромокаема материя, защото времето през пролетните месеци е капризно. В топлите дни можете да го замените с комбинация от елече и суичър с качулка. Ватираният суичър се нарежда веднага след него в списъка, а на финала е тънкото непромокаемо яке за дните, в които температурите скачат рязко, но все още не може да се излиза без горна дреха.

 

По отношение на обувките, ще ви трябват боти без подплата, затворени ниски обувки или кожени кецове, както и маратонки. Гумените ботуши са просто задължителни.

 

Трето, купувайте един номер по-големи дрешки. Детето ще израсне рязко през пролетта, нека да се чувства комфортно в дрехите, които носи. Ако част от тях му стават и в началото на есента, още по-добре.

 

Четвърто, пазарувайте разумно. След като извадите от списъка това, което имате вкъщи, изберете магазин - физически или онлайн - който ще ви предложи най-доброто съотношение между качество и цена, съобразени с вашия бюджет.  

 

Пето, не изпреварвайте сезоните. С първите слънчеви лъчи децата избуяват като гъби, затова не бързайте да купувате дрехи за края на пролетта и началото на лятото. Първо обезпечете предстоящите преходни седмици и месеци, за да не се окаже, че ще купите дрехи, които ще омалеят, преди вашият малчуган дори да успее да ги облече. По този начин и разходите за облекло се разпределят по-равномерно във времето, а и не се затрупвате с количества, които реално не ползвате текущо.

 

Шесто, бъдете практични, когато ви питат за подарък за рожден ден. Традиция е, когато поканите гости за детския рожден ден, да ви попитат от какво имате нужда и на какво ще се зарадва детето. На някои от тях, които са ви най-близки, винаги можете да кажете размер и тип дрехи, които ви липсват. Така помагате на тях в избора и на себе си в обновяването на гардероба на детето с артикули, които знаете, че ще му харесат.

 

И за финал…

След подготовката за пролетното пазаруване си струва да хвърлите и един поглед на намаленията на зимни дрехи. Излизат ценни находки на добра цена и ако се възползвате сега, това ще ви спести време и ресурс в началото на септември, когато всичко това отново ще се повтори.  

 

Автор: Биляна Константинова

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти