Количка

0 артикула

Вижте всички статии

Облечени с любов и… с подходящите материи

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Материи, кройки, десени, качество на ушиването, свобода на движението… Изискванията към детските дрешки съставляват много сериозен списък и на пръв поглед всяка точка в него има защо да е на първо място. И все пак, когато става въпрос за детски дрешки, ние от Pink and Blue, както вероятно и повечето родители, поставяме на първо място материите. Защото системата за топлообмен на децата е несъвършена, защото спецификите на детската кожа я правят по-нежна и чувствителна, защото е много по-податлива на алергии, защото при децата комфортът, а не суетата, е от първостепенна важност.

 

Памукът е безспорно най-добрият избор на материя за детските дрешки. Той позволява на кожата да диша и осигурява отличен топлообмен, не се наелектризира и попива влагата. Подходящ е за всеки сезон и всякакъв тип дрехи, не предизвиква алергии и е изключително здрав. Единственият му недостатък е, че се свива при пране, а след това се отпуска. Затова е допустимо в състава на памучните дрехи да влиза и малък процент еластан, тъй като го държи стегнат.

 

Тъй като детските дрешки се перат на висока температура, избирайте по-плътно преден памук. Дали ще е органичен, или не, е въпрос на финансови възможности на родителите. 

 

Същото важи и за лена. Неговата въздухопропускливост го прави подходящ за всеки сезон, но за лятото е особено подходящ. Ще познаете, че в него има изкуствени примеси, когато го стиснете с ръка и той не се мачка.      

 

Със сигурност сте чували различни мнения за вълната и за алергията от вълна. Тя се развива изключително бързо и симптомите са жестоки. Като се има предвид колко е деликатна детската кожа, е нормално да сте притеснени и да я избягвате или да я допускате в детския гардероб само когато става въпрос за връхни дрехи, които не влизат в непосредствен контакт с кожата. Но! Редица изследвания показват, че изключително фината мериносова вълна не води но дразнене и алергични реакции при децата от нито една възрастова група. Влакната е фино и леко, но топли изключително. Таке че, дайте и шанс.

 

В списъка с подходящите материи за детски дрешки попадат и някои изкуствени и синтетични тъкани. Тук е мястото да отбележим, че синтетична тъкан не е непременно синоним на боклук. Напротив! Вземете за пример полара, който също попада в този текст.

 

Поларът е синтетична материя, която в последните години превзема спортните и зимните облекла, включително за деца. Тя е здрава, устойчива на износване, пере се лесно, съхне бързо, не се деформира и топли изключително много. Освен това не предизвиква алергии. Важна подробност, когато обличате детето си в поларени дрехи, е да го пазите от претопляне. Лека памучна блузка под полара е напълно достатъчна. Отгоре не слагайте друга поларена дреха или яке с поларена подплата, защото ще влошите топлопроводимостта и кожата няма да може да диша. 

 

Бамбукът е изкуствена, изключително мека и издръжлива материя, която се произвежда от целулоза, получена от бамбукови растения. Тъй като има противоалергични свойства, е предпочитана от много родители на деца с чувствителна кожа. В негова полза е и фактът, че притежава отлични терморегулиращи свойства. Бамбукът се адаптира към температурата на тялото и по този начин вероятността от претопляне е пренебрежимо малка. 

 

Не се отдръпвайте, когато видите в състава на зимните детски дрешки акрил. Тази синтетична материя е изключително качествена, здрава и топла. Не се деформира при пране, а молците бягат от нея. По нищо не отстъпва вълната с единствената важна разлика, че е гладка, мека и не боцка.  

 

Автор: Биляна Константинова

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти