Количка

0 артикула

Вижте всички статии

С какво да изненадаме детето за 1 юни

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

С какво да изненадаме детето за 1 юни? Колкото по-голямо става детето, толкова повече този въпрос започва да терзае родителската глава. В невръстните години определено е по-лесно - огромен балон с хелий и детето е щастливо с дни (или докато не изпусне или спука балона), играчка, красиви детски аксесоари, желана дрешка, игри без ограничения и забрани…

 

Но с порастването идва и осъзнаването на този ден като специален и на самото им съществуване на този свят като специално събитие. За нас като родители е важно да подхранваме това усещане в децата си. Чисто егоистично, ние имаме нужда от него, за да съхраним възможно най-дълго близостта с тях и усещането, че не се изплъзват измежду пръстите ни с всеки изминал ден. Затова и съвсем целенасочено търсим отговор на въпроса с какво да изненадаме, а не какво да купим на детето за 1 юни. Стигнем ли до тази възраст на осъзнаването, най-ценното, което можем да му подарим, е внимание, споделени преживявания и предугаждане на желанията му. Именно материализирането им под най-точната форма прави избора на подарък за 1 юни толкова важен.  

 

Често децата споделят, че имат нужда от повече време с родителите си, които иначе вечно тичат по задачи и не могат да се спрат дори за миг. Затова, на каквато и изненада да се спрете, на първо място си обещайте да обърнете внимание на детето си. То има нужда от вас преди всичко. А иначе ние с удоволствие ще ви подскажем няколко идеи.

 

Увеселителен парк

Ако ще е веселба, да е както трябва. С блъскащи колички, синджирни люлки, въртележки, дартс, стрелба и всичко друго, за което можете да се сетите. И сладолед, пуканки и захарен памук без ограничения. Увеселителният парк е класиката за празнуване на 1 юни. 

 

Театър/кино/музей, после ще хапнем навън, ще си купим сладолед и ще измислим какво друго да правим

Това си е програма за цял ден. Нищо сложно и изискващо невероятна организация, просто да отделите деня за детето си и да го посветите на културно-развлекателно мероприятие, на разговори, смешки и неангажиращи занимания заедно. По възможност с изключен звук на телефона и без компания - само вие, деца и родители. Ще се изненадате колко много се е променило човечето пред вас от последния път, когато си подарихте подобно изживяване.

 

Заедно на творческа работилница

Още един начин да прекарате деня заедно с детето, да направите нещо красиво и да се забавлявате. Цапането, рязането, лепенето, оцветяването и т.н. ни сближават по необикновен начин. В цапането всички сме равни, независимо на каква възраст сме и какви социални роли изпълняваме.

 

Ако сте забелязали, че детето ви проявява интерес към някакъв вид творчество, може да добавите към изненадата и комплект за рисуване, моделиране, обработка на глина и т.н., съобразно интересите му. Може да отидете в книжарницата след работилницата и да го изберете заедно, за да сте сигурни, че това, което изберете, отговаря напълно на интересите, нуждите и желанията му.

 

Пикник/Екскурзия + хвърчила

Няма дете, което да откаже да се храни с ръце, седнало на земята и да щурее на открито. Дори това открито да е кварталната градинка, в която в кооператив с приятелки майки сте организирали сладоледен пикник по повод 1 юни. Какво ви е нужно? Само достатъчно голямо одеяло, различни видове сладолед, топинги, шоколадови пурички, бисквитки и плодове, с които да украсите импровизираните мелби, чашки и лъжички за еднократна употреба според броя на децата и широки усмивки. 

 

Ако пикникът е на достатъчно широко място и по прогноза ще има ветрец, непременно вземете хвърчило. Удоволствието да държиш връвта в ръце, докато красивото хвърчило се носи над теб, е несравнимо.

 

По-мащабният вариант за празнуване на 1 юни на открито е да си изберете и близка до вашето населено място дестинация, подходяща за еднодневна екскурзия.

 

Урок по езда

Ако вече сте водили детето си при кончетата, давали сте им ябълки и моркови, и страхът от големите и грациозни животни се е трансформирал в любопитство и желание за общуване с тях, първият урок по езда ще бъде паметно преживяване за 1 юни. Той ще бъде и изходна точка за вас дали да задълбочите срещите с конете и уроците да станат регулярни. 

 

Книга, читателски дневник, настолна игра

Четящите деца ще оценят всичко изброено, както и да се вмъкнете заедно с тях в книжарницата и да изберете хубава книга и/или читателски дневник. И няма нужда да са от задължителната литература за четене през лятната ваканция. Просто увлекателна книга, за да подхранвате интереса и любовта към четенето.

 

Настолната игра също е добър вариант, но при едно условие - да играете заедно с детето.  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти