Количка

0 артикула

Вижте всички статии

5 практични съвета при избора на детски дрехи

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Всички се прехласваме по сладичките детски дрехи, по воалите и джуфките, по модерните кройки, по аксесоарите и т.н., в които нашите малчугани изглеждат като млади дами и господа. Умилението обаче изчезва 2 м по-късно, когато същите тези малчугани се спънат, паднат, скочат в локва, закачат се за храст, стъпят в калта, накапят се с кюфтета по чирпански или сок от моркови и т.н. Да, детските дрехи трябва да са красиви, но най-вече е важно да са практични. 

 

Ето защо събрахме няколко препоръки, за които вярваме, че ще са ви от полза, когато пазарувате за децата. Винаги сте добре дошли с предложения, които ще направят списъка по-обхватен и ценен за повече родители.   

1. Придържайте се към базовите цветове

Синьо, зелено, червено, жълто, бяло, оранжево, бежово във всичките им нюанси. От тях винаги можете да направите съвършената комбинация. От друга страна, с какво бихте комбинирали златисто, пепел от рози, лилаво или пък пудра. Майките на момиченца със сигурност са изпадали в нелепата ситуация гардеробът на детето да е пълен, но дрехите и обувките да не могат да се съчетаят. Това, разбира се, не означава да не купувате нищо различно от основната цветова схема, но ще ви е по-лесно, ако “различното” е акцент.  

2. Избирайте тъкани, които издържат на пране и носене

Не за друго, а защото децата падат, цапат се, протъркват, късат, закачат и т.н… Поради тази причина основното изискване към дрехите е да са удобни и здрави. Рипсът изглежда чудесно, но ако се налага да перете любимата тениска по два пъти всяка седмица, много бързо ще се отпусне. Избирайте стегнато трико, кепър, мек деним, фланелена тъкан, полар. Това ще ви е от полза, ако планирате още наследници.    

3. Избирайте класически кройки и десени със забавни детайли

 

Старайте се основното пазаруване на детски дрехи да е встрани от текущите тенденции. Иначе рискувате всичко в гардероба твърде бързо да излиза от мода. Това е особено важно за родителите с повече от едно дете, които разчитат новото попълнение да износва дрешките на каката или баткото. Вместо това залагайте на забавните детайли, цветята, животинките, плодовете. Тези десени никога няма да излязат от мода в детското облекло.  

 

4. Съобразявайте се с желанията на детето

 

Около третата и малко след третата година хлапетата, независимо дали са момченца, или момиченца, започват да проявяват мнение и предпочитания относно дрехите, които носят. Отказват да облекат блузата, която според вас е съвършена и за сметка на това не ви оставят да изперете любимото им трикотажно долнище и го носят буквално до скъсване. Налагането на вашето мнение по отношение на дрехите е битка, която не си струва нервите и усилията. Просто, когато купувате дрехи, се опитайте да ги избирате от името на детето си, а не от ваше име. Така със сигурност няма да колекционирате великолепни, но необлечени тоалети. 

 

5. Бъдете практични реалисти

 

Тази препоръка важи с най-голяма сила по отношение на дрехите за специални поводи. Всички се прехласваме по разкошните рокли тип “сметанова торта”, по ризите с папионки за малките джентълмени, по фръцнатите обувки с джуфки и ¾ чорапи с помпони, но! Колко пъти детето ви ще облече нещо подобно? Струва ли си да инвестирате голяма сума пари, ако дрехата ще бъде облечена дв-три пъти преко сили?

 

Опитайте се да бъдете практични и да подбирате дрехи, които могат да се носят и в ежедневието, и по специален повод. Тук е много по-логично да вложите средства в аксесоари - дребни, но важни акценти, които много добре знаете, че променят цялостната визия и излъчване. Ежедневната жилетка на вашата госпожица ще стане специална с обемно цвете, закачено с игла, или в комбинация с блестяща дамска чантичка. Дънките на малкия юнак се преобразяват, когято ги съчетаете не с тениска или трикотажна блузка, а с риза и тиранти.   

 

Автор: Биляна Константинова     

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Дебора Бонева
    Много полезна информация! Благодаря!
    Отговори ›
«1»

Нови продукти