Количка

0 артикула
Начало блог

блог

Децата и технологиите: съвети за родители

Излишно е да го отричаме - децата ни растат в дигитален свят. Технологиите са част от живота им от момента на тяхното раждане и, колкото и да се опитваме, няма как да създадем изцяло аналогова среда, в която да растат. Предизвикателството, което стои пред нас като родители, е да възпитаме в тях здравословни навици по отношение на технологиите.

Прочети още →

Да бъдем вълшебници за децата си

Съвременните деца порастват доста по-рано от нас. Магията си отива по-бързо от детството заради информацията, която стига до тях, без дори да са я търсили. Те имат нужда от вълшебства, за да изживеят детството си в пълнота и докрай. Да не отнеме преждевременното порастване ценни месеци и години от него.

Прочети още →

Да облечем детето за пролетта

Първите намигания на пролетта са един от критичните моменти в годината по отношение на детския гардероб. Въпреки че децата уж задържат растежа през студените месеци заради липсата на слънце и богата на витамини храна, изведнъж се оказва, че спешно трябва да се ходи на пазар.

Прочети още →

Облечени в кауза и закичени с мартеница

Pink and Blue става част от благотворителна инициатива в помощ на талантливи деца.

Прочети още →

В гардероба на щастливото дете

Как изглежда щастливото дете? Усмихнато, чуруликащо, с розови бузки, облечено в красива дрешка, с грижливо подредена косичка, с балонче в ръка… Тук списъкът с определения може да расте неограничено дълго и всеки ще има какво да добави в него. Ние от Pink and Blue може би ще ви изненадаме с нашата версия, защото за нас щастието на детето не е състояние, а действие, игра, забавление. 

Прочети още →

Да се забавляваме с децата въпреки лошото време

Когато времето навън е слънчево и не духа вятър, всички знаем как да уплътним времето на децата. Игрите на открито, чистият въздух и слънчевите лъчи са най-доброто, което можем да им осигурим. Но, за добро или лошо, обитаваме географски пояс, в който времето не винаги е благосклонно. Дъждът, вятърът и мъглата са кошмарът на всеки родител, защото това означава затворено между четирите стени дете и огромен ангажимент от страна на време и внимание.

Прочети още →

Какво да правим с омалелите дрешки на децата

Казусът какво да правим с омалелите детски дрешки се появява в живота на всеки родител рязко, още на третия месец от раждането на бебето. Темпото на израстване има умопомрачаващ ефект върху пространството за съхранение вкъщи. До първата годинка дрешките омаляват средно на три месеца. В допълнение, от бебешката възраст се трупат и пелени, завивки, спално бельо, играчки.

Прочети още →

С децата трябва да сме честни

С децата трябва да сме честни! Темата за доверието е по-проста, отколкото сме свикнали да смятаме. Доверието се изгражда, то не е вродено и по тази причина на нас, родителите, а не на някой друг, се пада задачата да “преподадем” този важен урок. Нещо повече, да го преподаваме последователно, ден след ден, докато се стигне до правилните натрупвания. И още, да не забравяме, че най-ефективният метод за това е личният пример.

Прочети още →

Търпение! Да научим децата да чакат

Свикнали сме да казваме, че търпението е качество, но то всъщност е умение. При това умение, което се възпитава с цената на продължителни усилия и здрави нерви, но се отплаща цял живот, защото умението да чакаме е сред ключовите фактори за успеха - и личностен, и професионален.

Прочети още →

За полите и панталоните: Любопитни факти от историята на детските дрехи

Панталоните са мъжки дрехи, а полите - женски. Това го знаят дори малчуганите в детската градина и още от съвсем малки с категоричност отстояват правото си да носят дрехи, които съответстват на техния пол. В исторически план, това стриктно разделение при облеклото на малките деца е сравнително ново, на има-няма век.

Прочети още →
Страница 1 от 2
«1 2»