Количка

0 артикула

Начало блог

блог

Здравословните проблеми на поколението, което расте пред екрана

Специалистите препоръчват децата от 7 до 18 години да прекарват пред екрана не повече от 2 часа на ден. В същото време много родители не успяват да следват тези изисквания дори за по-малките. Рискът от пристрастяване и изолиране от реалния свят е най-малкият казус. Има други, далеч по-сериозни здравословни проблеми, които дългото стоене и неразвитите навици по отношение на електронните устройства създава.

Прочети още →

С деца на море: Какво да сложим в аптечката

Почивката на море с деца, особено по-малки, винаги е логистично предизвикателство. За всякакви здравословни неразположения трябва да сте много добре обезпечени предварително, защото намирането на добре заредена аптека или въобще на някаква аптека или медицинско лице в близост може да е трудно. Може да е и излишно натоварващо за ваканционния бюджет.

Прочети още →
С какво да изненадаме детето за 1 юни

С какво да изненадаме детето за 1 юни

С какво да изненадаме детето за 1 юни? Колкото по-голямо става детето, толкова повече този въпрос започва да терзае родителската глава. Стигнем ли до тази възраст на осъзнаването, най-ценното, което можем да му подарим, е внимание, споделени преживявания и предугаждане на желанията му. Именно материализирането им под най-точната форма прави избора на подарък толкова важен.  

Прочети още →

Как беше създадена тениската

Тениската  - тази простичка дреха е на повече от 100 години и с право си е спечелила статуса на задължителен елемент в гардероба от мига, в който човек излезе от ританките и бодитата. Нещо повече, през годините тя се трансформира от много повече от просто дреха. Тениската е емблема.

Прочети още →

Пролетно-летни забавления: На разходка с подготовка

Без значение дали ще хванете дивите пътеки, или ще се приютите в градския парк, този тип забавления на открито винаги изискват предварителна подготовка.

Прочети още →

10 красиви стихотворения за пролетта

10 красиви детски стихотворения за пролетта подбрахме този път за вас. Защото единственото по-красиво нещо от пролетта е звънливото детско гласче, което разказва за нея в рими. 

Прочети още →

Откъде се взе този великденски заек

Великденският заек всъщност е популярен празничен символ, само че в западния свят. Освен това няма никаква религиозна или историческа връзка с възкресението на Исус. 

Прочети още →

10 цветни якета за пъстра пролет

Тази година пролетта сякаш отказва да разцъфти и да ни зарадва с красивите си цветове. Мрачното време и вечно сърдитото небе също не работят в полза на доброто ни настроение. Както обикновено се случва в такива случаи, дрехите са най-прекият път към слънчевата усмивка. Затова избрахме за вас 10 цветни якета, с които пролетта да разцъфти, докато я водите за ръчичка към детската градина/училище или на разходка в парка между два облачни дни.

Прочети още →

За какво най-често съжаляват родителите

Мъдрите хора са казали, че винаги е по-добре човек да се учи не от своите, а от чуждите грешки. Ето защо решихме да споделим с вас за какво най-често съжаляват родителите. Стъпвайки на чуждия опит, бихме могли да избегнем някои подводни камъни, които родителството крие.  

Прочети още →

Сложете край на модните войни с детето

Денят ви започва ли с упорито дете, което настоява да отиде на детска градина с балетна пачка или пък със спарващ кожата костюм на скелет? Не сте сами. Много родители водят модни войни с децата си почти всеки божи ден.

Прочети още →
Страница 1 от 4
«1 2 3 4»

Нови продукти