Количка

0 артикула
Начало Статии

Статии

10 красиви стихотворения за пролетта

10 красиви детски стихотворения за пролетта подбрахме този път за вас. Защото единственото по-красиво нещо от пролетта е звънливото детско гласче, което разказва за нея в рими. 

Прочети още →

Откъде се взе този великденски заек

Великденският заек всъщност е популярен празничен символ, само че в западния свят. Освен това няма никаква религиозна или историческа връзка с възкресението на Исус. 

Прочети още →

10 цветни якета за пъстра пролет

Тази година пролетта сякаш отказва да разцъфти и да ни зарадва с красивите си цветове. Мрачното време и вечно сърдитото небе също не работят в полза на доброто ни настроение. Както обикновено се случва в такива случаи, дрехите са най-прекият път към слънчевата усмивка. Затова избрахме за вас 10 цветни якета, с които пролетта да разцъфти, докато я водите за ръчичка към детската градина/училище или на разходка в парка между два облачни дни.

Прочети още →

За какво най-често съжаляват родителите

Мъдрите хора са казали, че винаги е по-добре човек да се учи не от своите, а от чуждите грешки. Ето защо решихме да споделим с вас за какво най-често съжаляват родителите. Стъпвайки на чуждия опит, бихме могли да избегнем някои подводни камъни, които родителството крие.  

Прочети още →

Сложете край на модните войни с детето

Денят ви започва ли с упорито дете, което настоява да отиде на детска градина с балетна пачка или пък със спарващ кожата костюм на скелет? Не сте сами. Много родители водят модни войни с децата си почти всеки божи ден.

Прочети още →

Обличане на слоеве - основно правило през пролетта

Обличане на слоеве - това е основното правило, по което да се водите, когато обличате детето през пролетта. Сутрините могат да са доста студени, дори мразовити, през деня градусите скачат до 20+. Това изисква много точен подбор на дрехите, така че тялото да не мръзне, но и да не се претопля и да се стига до изпотяване.

Прочети още →

10 места за семейна екскурзия по време на локдаун

Подбрахме за вас 10 места, подходящи за семейна екскурзия по време на локдаун. Всички са на открито, което значи, че маските могат да останат прибрани и поне за няколко часа да подишате с усещане за нормалност. 

Прочети още →

Как да развием детското въображение

Дете, което е окуражавано да мисли извън рамките, се превръща във възрастен, който измисля нови и различни начини за разрешаване на проблемите. В сложния и забързан съвременен свят творческото мислене е ключово за успеха в училище, на работното място, в личния живот.

Прочети още →

5 скъпоценни напътствия за родителството

Когато станем родители, всички роднински погледи се обръщат към нас в очакване да видят как ще се справим и дали пък няма да се провалим. Съветите пристигат в такова изобилие, че в даден момент не помагат, а започват да пречат. Бъди такъв или онакъв, прави това или онова, опитай така и т.н. Ние също ще се присъединим, но не в този тон. 

Прочети още →

Децата и технологиите: съвети за родители

Излишно е да го отричаме - децата ни растат в дигитален свят. Технологиите са част от живота им от момента на тяхното раждане и, колкото и да се опитваме, няма как да създадем изцяло аналогова среда, в която да растат. Предизвикателството, което стои пред нас като родители, е да възпитаме в тях здравословни навици по отношение на технологиите.

Прочети още →
Страница 1 от 3
«1 2 3»

Нови продукти