Количка

0 артикула

Начало Статии

Статии

Кога да пуснем детето на лагер

Коя е подходящата възраст да изпратя детето на лагер? Ще успее ли да се справи само, отделено от семейството? Готово ли е да се отдели за по-дълъг период от време? Ще успее ли да се адаптира в непозната среда?

Прочети още →

Защо децата растат повече през лятото

Като родители сте забелязали, че през лятото децата израстват изведнъж. Дрехите, които през пролетта са били по мярка, през септември вече са с окъсели крачоли и ръкави. Размерът на обувките може да скочи дори с два номера. Хлапетата сякаш избухват. Апетитът им понякога е плашещ, имате чувството, че могат да изядат целия свят...

Прочети още →

Как да развием фината моторика с ежедневни дейности

През последните години психолозите, логопедите и педагозите отчитат сериозен проблем с развитието на фината моторика при децата. Недостатъчна гъвкавост на китката, слаб захват на дланта, слабо развита сръчност на пръстите, лоша координация между двете ръце и т.н. Като главен виновник за това се отчита превесът на цифровите пред аналоговите игри и екранните забавления. Те осигуряват спокоен, тих и чист дом и по-малко непосредствени ангажименти за родителя, но сериозно възпрепятстват моторното, а оттам и интелектуалното развитие на детето.

Прочети още →

Здравословните проблеми на поколението, което расте пред екрана

Специалистите препоръчват децата от 7 до 18 години да прекарват пред екрана не повече от 2 часа на ден. В същото време много родители не успяват да следват тези изисквания дори за по-малките. Рискът от пристрастяване и изолиране от реалния свят е най-малкият казус. Има други, далеч по-сериозни здравословни проблеми, които дългото стоене и неразвитите навици по отношение на електронните устройства създава.

Прочети още →

С деца на море: Какво да сложим в аптечката

Почивката на море с деца, особено по-малки, винаги е логистично предизвикателство. За всякакви здравословни неразположения трябва да сте много добре обезпечени предварително, защото намирането на добре заредена аптека или въобще на някаква аптека или медицинско лице в близост може да е трудно. Може да е и излишно натоварващо за ваканционния бюджет.

Прочети още →
С какво да изненадаме детето за 1 юни

С какво да изненадаме детето за 1 юни

С какво да изненадаме детето за 1 юни? Колкото по-голямо става детето, толкова повече този въпрос започва да терзае родителската глава. Стигнем ли до тази възраст на осъзнаването, най-ценното, което можем да му подарим, е внимание, споделени преживявания и предугаждане на желанията му. Именно материализирането им под най-точната форма прави избора на подарък толкова важен.  

Прочети още →

Как беше създадена тениската

Тениската  - тази простичка дреха е на повече от 100 години и с право си е спечелила статуса на задължителен елемент в гардероба от мига, в който човек излезе от ританките и бодитата. Нещо повече, през годините тя се трансформира от много повече от просто дреха. Тениската е емблема.

Прочети още →

Пролетно-летни забавления: На разходка с подготовка

Без значение дали ще хванете дивите пътеки, или ще се приютите в градския парк, този тип забавления на открито винаги изискват предварителна подготовка.

Прочети още →

10 красиви стихотворения за пролетта

10 красиви детски стихотворения за пролетта подбрахме този път за вас. Защото единственото по-красиво нещо от пролетта е звънливото детско гласче, което разказва за нея в рими. 

Прочети още →

Откъде се взе този великденски заек

Великденският заек всъщност е популярен празничен символ, само че в западния свят. Освен това няма никаква религиозна или историческа връзка с възкресението на Исус. 

Прочети още →
Страница 1 от 4
«1 2 3 4»

Нови продукти